Radio - Podcast - Ljud - Musik - Utbildning

Mastering - är ett kapitel för sig. Som i många fall helst borde vara just "ogjort".
Men vill du "mastra" din skiva med levande dynamik och bevarade transienter, så är det just till Ogjort du skall vända dig.
Dessutom kan du få din produktion anpassad efter medelnivåstandard som EBU R 128 och/eller ITU 1770.
Något som får alltmer genomslag även hos flera strömmande musiktjänster, även om vi inte är ända framme vid "målsnöret" än.


Här kommer upphovsrätt in i bilden, så här kan jag bara presentera de få album som finns tillgängliga via t.ex. Tidal och Spotify.


Sabbat hela veckans album Klez, är en ren "audiofilproduktion" från ax till limpa. Producerad av Ogjort och inspelad vid Studio Blue, som närmast är en världsunik forskningsstation i ljudkvalitet. Plattan används flitigt som demo-skiva inom så kallad High-End Audio runt om i världen. Mastering i detta fallet innebär endast nivåanpassning mellan de olika spåren.

Klez hos Tidal, respektive Spotify. Tidals lossless streaming är att föredra om man vill kunna tillgodogöra sig skivans rent ljudtekniska kvaliteter.


Katzen Kapells "Alla hatar min man" är inspelad av Peter Adolfsson och Sveriges Radio. Sen råkade jag vara PA-tekniker vid de liveinspelade spår som finns på skivan. Ogjorts mastering, eller "non-mastering" som det uttrycks på konvolutet, innebär även här endast nivåanpassning mellan de olika spåren, och tajming dem emellan etc.

Alla hatar min man, på Tidal respektive Spotify


+46 73 782 22 69,

Odengatan 72,

113 22 STOCKHOLM

Sweden

info@ogjort.com